Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu Hlavné menu 10 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Zeleninové jedlá

Zeleninové bezmäsité jedlá

Artičoková zmes

Artičoky so syrom

Artičoky so šalátovým olejom

Báječná zelotekvica

Baklažán na smotane

Baklažán s paradajkami

Baklažánové lečo

Baklažány na grile

Brokolica na cesnaku a víne

Brokolica s cestovinou

Brokolica so strúhankou a maslom

Brokolica so syrom

Brokolica so syrovou omáčkou

Brokolica so zeleninou

Brokolica v palacinkovom ceste

Brokolicovo – karfiolové duo

Brokolicový nákyp

Cesnak na grécky spôsob

Chutná zeleninová panvica

Cuketa - zapečená so syrom

Cuketa plnená zemiakovou plnkou

Cuketa s lečom

Cuketa zapečená s tvarohom

Dusené papriky s hubami

Dusený kaleráb s hráškom

Dusený kaleráb s mrkvou

Dusený kaleráb so smotanou

Fašírka z kalerábu

Goja

Guláš z húb a paprík

Hrášok v smotanovej omáčke s hubami

Kaleráb na kyslej smotane

Kaleráb na smotane

Kaleráb plnený sójou

Kalerábovo - hráškový nákyp

Kaleráby plnené mozočkom

Kaleráby plnené sójovou plnkou

Kaleráby plnené zeleninou

Kapusta na sladkokyslý spôsob

Kapustové rezne

Kapustové závitky

Karfiol na švajčiarsky spôsob

Karfiol s paradajkami

Karfiol s paradajkami I

Karfiol zapečený so syrom

Karfiolovo - brokolicové duo

Karfiolový nákyp so šunkou

Kaša z topinambúr

Kráľovský karfiol

Marinovaný baklažán

Mrkvové placky

Opekané topinambury

Paradajky plnené plesňovým syrom

Patizón na karí korení

Patizónové placky

Plnené kaleráby s tofu a nivou

Plnené papriky so syrom

Plnené paradajky

Rizoto s zelerom

Smažené zelené fazuľové struky

Tekvicové placky

Topinamburové placky

Topinambury na červenom víne

Topinambury s paradajkami

Varené topinambury

Vyprážaná brokolica v syrovom cestíčku

Vyprážané plnené papriky

Vyprážaný kaleráb

Vyprážaný kaleráb v cestíčku

Vyprážaný zeleninový rezeň

Vyprážaný zeler s nivou

Vysmážané kalerábové halušky

Zapečená brokolica

Zapečené brokolica s kukuricou a hráškom

Zapečený kaleráb so syrom

Zapekaná zelenina

Zapekaná špargľa

Zapekaný baklažán

Zapekaný kaleráb

Zeleninové hniezda

Zeleninové karbonátky s petržlenovým pyré

Zeleninové pirôžky

Zeleninové špízy s indiánskou omáčkou

Zeleninový pekáč

Zelerový rezeň so sezamom a pažítkovou omáčkou

Zemiaky s chilli zeleninou

Špargľové rizoto

Špenátová žemľovka

Špenátové krokety

Špenátové lasagne

Špenátové tašky z lístkového cesta

Špikovaný karfiol s omáčkou

baklažánBaklažán (Solanum melongena L.)

Zelenina príbuzná paradajke a paprike. Je chutný a výživný o čom svedčí jeho častá konzumácia na rôzny spôsob. Vyznačuje sa nízkou energetickou hodnotou. Možno z neho pripraviť predjedlo, nátierku, hlavné jedlo, či šalát. Pokrájaný na kolieska alebo na tenké plátky sa môže vyprážať. Vynikajúci je plnený a dusený s paradajkovou omáčkou, prípadne plnený mletým mäsom a ryžou.
Správnu chuť týmto všetkým špecialitám dodáva dobrý olivový olej. Dôležité je vedieť, že baklažán je vhodný na pečenie a varenie keď je ešte úplne tvrdý. Mäknúci, prípadne zvráskavený je už horký. Žlto-hnedá farba baklažánu je taktiež nežiadúca.

 

biela kapusta

Biela kapusta
Je lacná, všestranná a zdravá. Vyberajte si len pevné hlávky. Vysoký obsah vitamínu C sa nestratí ani tepelnou úpravou. Vláknina reguluje trávenie a povzbudzuje lenivé črevá. Dodá telu antioxidanty, ktoré zlepšujú odolnosť organizmu proti chorobám. Často sa z nej pripravuje kyslá kapusta a plnené kapustné listy.

cervena kapusta

 

Červená kapusta
Má pevné, ale o niečo menšie hlavy ako biela kapusta a spoznáte ju vďaka výraznej tmavočervenej farbe. Tá sa môže pridaním octu alebo citrónovej šťavy ešte zintenzívniť. Pre svoju zvláštnu arómu je vhodná na prípravu šalátov a na dusenie. Je bohatá na minerálne látky ako vápnik a vitamíny B1 a B2.

kel kuceravy

 

Kel
Jeho kučeravé listy sú výrazne aromatické a dodajú vám vitamín A, fosfor, vápnik, železo a selén. Znižuje hladinu cholesterolu, pozitívne vplýva na črevá a žalúdok. Je výborný na prípravu chutných polievok alebo udusený ako príloha k mäsu.

 

Ružičkový kelkel ruzickovy
Vďaka m
razom sa minihlavičky stávajú chuťovo výraznejšími a ľahšie stráviteľnými, zvýši sa v nich obsah cukru. Malé ružičky môžete surové nakrájať do šalátov. Najlepšie chutí udusený ružičkový kel alebo varený v polievke. Obsahuje veľké množstvo dôležitého vitamínu C.

 

Čínska kapustacinska kapusta
Má veľmi chutné listy, obsahuje vitamíny C a B, fosfor, magnézium, železo a draslík. Znižuje hladinu cholesterolu, ale aj riziko rakoviny. Je ľahko stráviteľná a posilňuje imunitný systém. Nespôsobuje plynatosť, preto je vhodná aj pre ľudí s citlivým žalúdkom a pri rozličných diétach.


 
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

Plnený biftek so smotanovými zemiakmi

Sviečkovú nakrájajte na vysoké hranoly, ktoré päsťou naklepte. Osoľte ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

25812300

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Anastázia | Nedeľa 30.4.2017 |
ÚvodÚvodná stránka