Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu Hlavné menu 10 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Zeleninové jedlá

Zeleninové bezmäsité jedlá

Artičoková zmes

Artičoky so syrom

Artičoky so šalátovým olejom

Báječná zelotekvica

Baklažán na smotane

Baklažán s paradajkami

Baklažánové lečo

Baklažány na grile

Brokolica na cesnaku a víne

Brokolica s cestovinou

Brokolica so strúhankou a maslom

Brokolica so syrom

Brokolica so syrovou omáčkou

Brokolica so zeleninou

Brokolica v palacinkovom ceste

Brokolicovo – karfiolové duo

Brokolicový nákyp

Cesnak na grécky spôsob

Chutná zeleninová panvica

Cuketa - zapečená so syrom

Cuketa plnená zemiakovou plnkou

Cuketa s lečom

Cuketa zapečená s tvarohom

Dusené papriky s hubami

Dusený kaleráb s hráškom

Dusený kaleráb s mrkvou

Dusený kaleráb so smotanou

Fašírka z kalerábu

Goja

Guláš z húb a paprík

Hrášok v smotanovej omáčke s hubami

Kaleráb na kyslej smotane

Kaleráb na smotane

Kaleráb plnený sójou

Kalerábovo - hráškový nákyp

Kaleráby plnené mozočkom

Kaleráby plnené sójovou plnkou

Kaleráby plnené zeleninou

Kapusta na sladkokyslý spôsob

Kapustové rezne

Kapustové závitky

Karfiol na švajčiarsky spôsob

Karfiol s paradajkami

Karfiol s paradajkami I

Karfiol zapečený so syrom

Karfiolovo - brokolicové duo

Karfiolový nákyp so šunkou

Kaša z topinambúr

Kráľovský karfiol

Marinovaný baklažán

Mrkvové placky

Opekané topinambury

Paradajky plnené plesňovým syrom

Patizón na karí korení

Patizónové placky

Plnené kaleráby s tofu a nivou

Plnené papriky so syrom

Plnené paradajky

Rizoto s zelerom

Smažené zelené fazuľové struky

Tekvicové placky

Topinamburové placky

Topinambury na červenom víne

Topinambury s paradajkami

Varené topinambury

Vyprážaná brokolica v syrovom cestíčku

Vyprážané plnené papriky

Vyprážaný kaleráb

Vyprážaný kaleráb v cestíčku

Vyprážaný zeleninový rezeň

Vyprážaný zeler s nivou

Vysmážané kalerábové halušky

Zapečená brokolica

Zapečené brokolica s kukuricou a hráškom

Zapečený kaleráb so syrom

Zapekaná zelenina

Zapekaná špargľa

Zapekaný baklažán

Zapekaný kaleráb

Zeleninové hniezda

Zeleninové karbonátky s petržlenovým pyré

Zeleninové pirôžky

Zeleninové špízy s indiánskou omáčkou

Zeleninový pekáč

Zelerový rezeň so sezamom a pažítkovou omáčkou

Zemiaky s chilli zeleninou

Špargľové rizoto

Špenátová žemľovka

Špenátové krokety

Špenátové lasagne

Špenátové tašky z lístkového cesta

Špikovaný karfiol s omáčkou

baklažánBaklažán (Solanum melongena L.)

Zelenina príbuzná paradajke a paprike. Je chutný a výživný o čom svedčí jeho častá konzumácia na rôzny spôsob. Vyznačuje sa nízkou energetickou hodnotou. Možno z neho pripraviť predjedlo, nátierku, hlavné jedlo, či šalát. Pokrájaný na kolieska alebo na tenké plátky sa môže vyprážať. Vynikajúci je plnený a dusený s paradajkovou omáčkou, prípadne plnený mletým mäsom a ryžou.
Správnu chuť týmto všetkým špecialitám dodáva dobrý olivový olej. Dôležité je vedieť, že baklažán je vhodný na pečenie a varenie keď je ešte úplne tvrdý. Mäknúci, prípadne zvráskavený je už horký. Žlto-hnedá farba baklažánu je taktiež nežiadúca.

 

biela kapusta

Biela kapusta
Je lacná, všestranná a zdravá. Vyberajte si len pevné hlávky. Vysoký obsah vitamínu C sa nestratí ani tepelnou úpravou. Vláknina reguluje trávenie a povzbudzuje lenivé črevá. Dodá telu antioxidanty, ktoré zlepšujú odolnosť organizmu proti chorobám. Často sa z nej pripravuje kyslá kapusta a plnené kapustné listy.

cervena kapusta

 

Červená kapusta
Má pevné, ale o niečo menšie hlavy ako biela kapusta a spoznáte ju vďaka výraznej tmavočervenej farbe. Tá sa môže pridaním octu alebo citrónovej šťavy ešte zintenzívniť. Pre svoju zvláštnu arómu je vhodná na prípravu šalátov a na dusenie. Je bohatá na minerálne látky ako vápnik a vitamíny B1 a B2.

kel kuceravy

 

Kel
Jeho kučeravé listy sú výrazne aromatické a dodajú vám vitamín A, fosfor, vápnik, železo a selén. Znižuje hladinu cholesterolu, pozitívne vplýva na črevá a žalúdok. Je výborný na prípravu chutných polievok alebo udusený ako príloha k mäsu.

 

Ružičkový kelkel ruzickovy
Vďaka m
razom sa minihlavičky stávajú chuťovo výraznejšími a ľahšie stráviteľnými, zvýši sa v nich obsah cukru. Malé ružičky môžete surové nakrájať do šalátov. Najlepšie chutí udusený ružičkový kel alebo varený v polievke. Obsahuje veľké množstvo dôležitého vitamínu C.

 

Čínska kapustacinska kapusta
Má veľmi chutné listy, obsahuje vitamíny C a B, fosfor, magnézium, železo a draslík. Znižuje hladinu cholesterolu, ale aj riziko rakoviny. Je ľahko stráviteľná a posilňuje imunitný systém. Nespôsobuje plynatosť, preto je vhodná aj pre ľudí s citlivým žalúdkom a pri rozličných diétach.


 
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

Primátorské pirohy

Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť, potom ich roztlačte a zmiešajte s ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

26400389

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Móric | Piatok 22.9.2017 |
ÚvodÚvodná stránka