Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Ako spoznať dobrý chlieb (pri nákupe)

1. Čerstvosť sa dá poznať najmä podľa pružnosti striedky, ktorá sa po stlačení pri čerstvom, dobre prepečenom chlebe ihneď vracia do pôvodného stavu.

2. Veľmi nepravidelný a deformovaný tvar výrobku svedčí o nedodržaní technologického postupu pri výrobe, nízky a plochý chlieb svedčí napríklad o zlom kysnutí.

3. Zašpinená kôrka na chlebe na spodnej či vrchnej strane svedčí o nedostatočnom čistení plechov na pečenie alebo priestoru pece.

4. Pripálená kôrka je signálom, že chlieb bude mať horkastú chuť.

5. Naopak nedopečená, príliš bledá kôrka signalizuje celkovo neprepečený výrobok s vlhkou, mazľavou striedkou, ktorá môže začať veľmi skoro plesnivieť.

6. Ak má chlieb na pohmat mäkký, prepadávajúci sa povrch kôrky, svedčí to o tom, že došlo k odtrhnutiu kôrky od striedky, čo je podľa odborníkov chyba na chlebe. Kôrka chleba môže byť rozpraskaná, ale len ak je to pre daný typ chleba charakteristická vlastnosť.

7. Nízky objem chleba svedčí o technologických nešvároch, napríklad o zlom zamiesení cesta, nízkej teplote v peci a podobne.

8. Za veľkú chybu kvality chleba sa považuje, ak je viditeľne obnažená striedka, takéto chleby sú citlivejšie na vonkajšie vplyvy, napríklad na prienik plesní do striedky.

9. Ak si kupujete balený chlieb a vidíte, že je pod obalom orosený, radšej ho neberte, výrobca ho zabalil ešte nevychladnutý. Takýto chlieb môže rýchlejšie splesnivieť a zvyčajne nevydrží v nezmenenej kvalite po celý čas vyznačenej trvanlivosti.

10. Skryté chyby chleba odhalíte, žiaľ, až po rozkrojení, môže to byť nedostatočne pružná, drobivá striedka, vlhký tmavší kruh v striedke, vlhký kruh v strede striedky, vodnatý kruh pod kôrkou alebo na spodu chleba, trhliny v striedke, oddelenie striedky od kôrky či zlá chuť chleba.

11. Príliš kyslá až horká chuť môže byť spôsobená spracovaním starého cesta, ktoré môže obsahovať viac kyseliny octovej. Horkastá až štipľavo-kyslá chuť znamená, že chlieb má veľa octovej a maslovej kyseliny.

 
Aj vy máte zaujímavú radu, o ktorú by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ju! My ju radi zverejníme.
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...


obr.jpg

FASHION SUMMER EVENT S BORISOM HANEČKOM


19. september 2019, ROYAL PALACE *****
Turčianske Teplice


 
kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

28318581

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Eugénia | Streda 18.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka