Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Zapekaný baklažán s mäsom (Musaka)

Názov: Zapekaný baklažán s mäsom (Musaka)
Kategória: Ukrajinská a bulharská národná kuchyňa
Dátum pridania: 13.9.2006
Potrebujeme:

3 stredne veľké baklažány
½ kg hovädzieho mletého mäsa
1 stredne veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku
olivový olej
150 ml paradajkovej kaše (pretlaku)
400 g drvených sterilizovaných paradajok
1 ČL mletej škorice
2 žĺtky
2 PL hladkej múky
1 PL masla
400 ml mlieka
50 g strúhaného syra (najlepšie parmezán)
bobkový list
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ

Postup:

Baklažány umyte a nakrájajte na asi ½ cm kolieska, rozložte na pracovnej doske a posoľte, nechajte odpočívať aspoň 20 min.
Cibuľu nakrájajte na malé kocky, cesnak rozdrvte a spolu opražte na olivovom oleji. Pridajte mleté hovädzie mäso, opražte, pridajte bobkový list, paradajkový pretlak, soľ a mleté čierne korenie a škoricu. Podlejte trochou vody, pridajte drvené paradajky a duste asi 40 min. do mäkka. Kým sa mäso dusí opražte si na druhej panvici na olivovom oleji plátky baklažánov, opražené vyberte (asi po 2 min.) a poukladajte na servítky ( aby vypili prebytočný olej).
Môžete si dopredu pripraviť aj syrovú omáčku, na masle opražte hladkú múku, zalejte studeným mliekom, ochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom a povarte aspoň 10 min. Omáčku odstavte a pridajte polovicu strúhaného syra, rozmiešajte a nechajte trochu schladiť, do vlažnej omáčky zamiešajte opatrne 2 žĺtky. Na dno zapekacej misy poukladajte vrstvu baklažánov, pridajte hotovú paradajkovo-mäsovú omáčku, znova vrstvu baklažánov, omáčku a opäť baklažány a trochu omáčky.
Zalejte to pripravenou syrovou omáčkou a posypte zvyškom strúhaného syra. Pečte asi 35 minút pri teplote 175 °C. Po upečení nechajte odpočinúť asi 15 min a nakrájajte.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

Ružová limonáda

Do pohára nalejeme ružový a mandľový sirup, citrónovú šťavu, dolejeme ...


obr.jpg

FASHION SUMMER EVENT S BORISOM HANEČKOM


19. september 2019, ROYAL PALACE *****
Turčianske Teplice


 
kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

28321381

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava | Štvrtok 19.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka