Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Vianočná čokoládová torta

Názov: Vianočná čokoládová torta
Kategória: Koláče a cukrovinky
Dátum pridania: 22.11.2006
Potrebujeme:

5 vajec
100 g práškového cukru
štipka soli
60 g maizeny
60 g polohrubej múky
30 g najemno zomletej zrnkovej alebo instantnej kávy
maslo a múku na vymastenie a vysypanie formy.

Plnka:
1 balíček čírej želatíny v prášku
4 žĺtky
100 g práškového cukru
štipka soli
2 dl mokka likéru
130 g maslových keksov
130 g kakaového prášku
1 PL slnečnicového oleja
½ kg nízkotučného tvarohu

Postup:

Maslom vymastite a múkou vysypte len spodok tortovej formy s priemerom 26 cm, aby sa vám pekne zodvihlo cesto. Rúru predhrejte na 180 °C (plynovú na stupeň 2 – 3). Z vajec oddeľte bielky. Žĺtky vyšľahajte vo vodnom kúpeli elektrickým šľahačom s ½ cukru, štipkou soli a 3 PL vlažnej vody na penistý krém. Do misy dajte múku, maizenu a zomletú kávu, premiešajte. Bielky vyšľahajte so zvyšným cukrom na sneh. Sneh pridajte k žĺtkovému krému, primiešajte múku a všetko dobre zľahka premiešajte. Cesto nalejte do formy, zarovnajte, vložte do predhriatej rúry. Na druhej polohe mriežky pečte asi 20 - 25 min.
Vlažný korpus uvoľnite z formy a nechajte vychladnúť na kuchynskej mriežke. Pripravte plnku. V miske vyšľahajte žĺtky s ½ cukru a štipkou soli. Tortový korpus dva razy vodorovne prerežte, spodný diel pokvapkajte 150 ml likéru a položte na podnos.
Maslové keksy vložte do mikroténového vrecúška a rozmrvte pomocou váľka na cesto, časť odložte na ozdobu.
Zvyšok keksov zmiešajte so zvyšným likérom.
Kakaový prášok v miske zmiešajte so zvyšným cukrom, 300 mil vlažnej vody, olejom a elektrickým šľahačom šľahajte dovtedy, kým nedostanete hladkú masu, ktorú možno natierať. Polovicu kakaovej polevy odložte, druhú polovicu rovnomerne natrite na spodný a stredný plát korpusu.
Tvaroh prešľahajte elektrickým šľahačom, oslaďte, primiešajte rozdrvené keksy. Želatínu pripravte podľa návodu na obale, primiešajte do tvarohového krému a nechajte čiastočne tuhnúť.
Na spodný plát torty rozotrite polovicu krému, prikryte stredným, rozotrieme naň zvyšný krém, prikryte horným dielom a odložte na 1 hod. stuhnúť do chladničky. Celú tortu potrite zvyšnou kakaovou polevou, posypte keksovými omrvinkami a odložte na 20 min. do chladničky.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...


obr.jpg

FASHION SUMMER EVENT S BORISOM HANEČKOM


19. september 2019, ROYAL PALACE *****
Turčianske Teplice


 
kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

28314156

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Ľudmila | Pondelok 16.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka