Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Teľacie medailóniky s bylinkovou čapičkou

Názov: Teľacie medailóniky s bylinkovou čapičkou
Kategória: Baranie, teľacie a jahňacie mäso
Dátum pridania: 18.5.2007
Počet porcií: 4
Potrebujeme:

8 plátkov teľacích medailónikov á 60 g
1 PL masla na pečenie
1 dl portského vína
2 dl červeného vína
2 dl teľacieho vývaru (instantného)
čierne korenie
soľ

Bylinková čapička:
150 g sušených paradajok nakladaných v oleji
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
60 g píniových jadier
1 zväzok nasekaného petržlenu
50 g parmezánu
80 g masla

Postup:

Medailóniky okoreňte a z každej strany orestujte 1 minútu na panvici na masle. Nechajte vychladnúť na tanieriku. Portské a červené víno pridajte spolu s vývarom do vypečenej šťavy v panvici a nechajte variť až nám zostane asi 1,5 dl omáčky. Osušené paradajky nakrájajte na hrubé kusy. Cibuľu aj cesnak ošúpte, najemno nasekajte a krátko poduste dozlata na olivovom oleji. Pridajte paradajky. Píniové jadrá krátko upražte dozlata na panvici bez tuku. Nasekaný petržlen pridajte spolu s píniovými jadrami, nastrúhaným parmezánom k paradajkám, všetko zmiešajte. Do zmesi pridajte 3 PL pripravenej omáčky a okoreňte čiernym korením. Zmes rozdeľte na medailóniky, dobre pritlačte, vložte na pekáč a dajte do rúry. Zapekajte asi 8-10 min. (grilovanie s cirkuláciou vzduchu 180 °C, 3. úroveň odspodu). Medzitým krátko povarte omáčku, do ktorej vmiešajte po kúskoch maslo, dochuťte soľou, čiernym korením a podávajte k mäsu.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.
FSE_ banner INSTAGRAM_1080x1080px.jpg

FASHION SUMMER EVENT S BORISOM HANEČKOM


19. september 2019, ROYAL PALACE *****
Turčianske Teplice


 
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

28186697

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Vladimír | Streda 24.7.2019 |
ÚvodÚvodná stránka