Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Teľací guľáš

Názov: Teľací guľáš
Kategória: Mäso, ryby, údeniny
Dátum pridania: 7.3.2007
Počet porcií: 4
Potrebujeme:

1 kg teľacieho mäsa
400 g cibule
1,5 PL oleja
soľ
mleté čierne korenie
1,5 PL mletej sladkej papriky
1,5 PL paradajkového pretlaku
trochu rasce a majoránu
kôra z citróna
1 pretlačený cesnak

Postup:

Mäso pokrájajte na kocky veľké asi 4 cm. Cibuľu očistite a nakrájajte na malé kocky.
V hrnci rozpáľte olej, dajte naň cibuľu a osmažte dozlalista. Pridajte 1 PL vody a cibuľu chvíľu poduste. Mäso ochuťte soľou, korením a paprikou a dobre premiešajte. Pridajte k cibuli, dobre zmiešajte a prikryté pomaly duste, až mäso pustí šťavu. Odkryte a výpek za stáleho miešania nechajte zovrieť.
Pridajte paradajkový pretlak a za stáleho miešania tiež duste. Potom prilejte toľko vody, aby bolo mäso zaliate. Hrniec zakryte a guláš duste na miernom ohni asi 75 min.
Zmiešajte rascu, majoránku, tymian a citrónovú kôru a všetko najemno posekajte. Koreninovú zmes pridajte do guláša asi 10 min. pred dodusením.
Počas varenia niekoľkokrát vyskúšajte, či je mäso mäkké. Mäkké kúsky mäsa potom postupne
vyberajte, aby sa nerozvarili. Guláš ochuťte a podávajte vriaci.

Upozornenie: Na rozdiel od ragú sa šťava z guláša nepasíruje.
TIP: Hotový guláš sa môžete zjemniť pridaním 125 g šľahačkovej alebo kyslej smotany.

Hovädzí alebo bravčový guláš
Hovädzí alebo bravčový guláš sa pripravuje takisto ako teľací. Odlišujú sa len dĺžkou dusenia a, pravdaže, chuťou. Do hovädzieho guláša sa dáva cibuľa pokrájaná na pásiky. Mäso sa dusí asi 135 min. Bravčový guláš sa dusí podstatne kratšiu dobu, asi 75 min.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

Talianske hovädzie roštenky

Roštenky na okrajoch narežte, naklepte, osoľte, okoreňte a potrite pre ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

28085442

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Alfréd | Streda 19.6.2019 |
ÚvodÚvodná stránka