Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Recept na Vianočný štedrák

Názov: Recept na Vianočný štedrák
Kategória: Koláče a cukrovinky
Dátum pridania: 8.9.2006
Potrebujeme:

Cesto:
1 kg hrubej múky
½ l mlieka
100 g kryštálového cukru
20 g droždia
120 g Smelotu
3 žĺtky
tuk na vymastenie plechu
múka na vysypanie plechu

Lekvárové plnka:
250 g slivkového lekváru
1 ČL citrónovej kôry

Orechová plnka:
205 g mletých orechov
30 g piškót
200 ml mlieka
80 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
citrónová kôra

Maková plnka:
200 g mletého maku
200 ml mlieka
120 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
10 g masla
1 ČL citrónovej kôry

Tvarohová plnka:
300 g tvarohu
80 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
80 g masla
2 vajcia
20 g hrozienok
citrónová kôra

Postup:

Do vlažného mlieka pridajte 1 ČL kryštálového cukru, rozmrvené droždie, premiešajte a nechajte vzísť kvások (15 min.). Kvások potom pridajte k múke spolu so Smetolom, zvyšným cukrom, žĺtkami a vypracujte cesto. Nechajte ho na teplom mieste vykysnúť (asi 30 min.). Vykysnuté cesto rozdeľte na 5 dielov.

Kým cesto kysne, pripravte si plnky.

Lekvárová: Do slivkového lekváru primiešajte postrúhanú citrónovú kôru.

Orechová: Piškóty dajte do mikroténového vrecka a pomocou tĺčika ich nadrobno rozdrvte. Piškótové omrvinky primiešajte k pomletým orechom a vsypte do horúceho osladeného mlieka, pridajte postrúhanú citrónovú kôru. Povarte, kým plnka zhustne.

Maková: Do horúceho osladeného mlieka vsypte pomletý mak, pridajte maslo, postrúhanú citrónovú kôru a zmes 12 min. povarte.

Tvarohová: Tvaroh rozmiešajte so žĺtkami, s cukrom a maslom. Pridajte umyté hrozienka, sneh vyšľahaný z bielkov a postrúhanú citrónovú kôru.

Štyri diely vykysnutého cesta rozvaľkáme približne na hrúbku 2 mm a na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech postupne vrstvite cesto a plnky. Na vrchnú tvarohovú plnku poukladáme pásiky zo zvyšného cesta a vytvorte z nich mriežku. Koláč dajte piecť do vyhriatej rúry.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

28327540

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Móric | Nedeľa 22.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka