Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Pusinková torta

pusinkova_torta.jpg
Názov: Pusinková torta
Kategória: Torty
Autor: Hamé
Dátum pridania: 25.1.2018
Potrebujeme:

Cesto:
250 g zmäknutého masla
60 g práškového cukru
5 žĺtkov
1 vanilkový cukor
kôra z jedného citróna
60 ml mlieka
250 g hladkej múky
250 g Hamé Sweet Extra Jam malina menej sladký

Pusinky:
5 bielkov izbovej teploty
1 lyžica citrónovej šťavy
250 g práškového cukru
4 lyžice Hamé Sweet Extra Jam malina menej sladký
5 kvapiek ružového potravinárskeho farbiva - môžete vynechať

Postup:

Predhrejte rúru na 180 stupňov a trochou masla vymažte rozkladaciu tortovú formu v priemere cca 22 cm.
Zmäknuté maslo dohladka vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte citrónovú kôru a postupne zašľahajte mlieko, aby sa dobre spojilo s maslovým základom. Potom zapracujte preosiatu múku a spracujte tuhšie cesto. Vyklopte ho do pripravenej tortovej formy. Povrch uhlaďte a dajte piecť. Po 20 minútach vyberte z rúry, povrch potrite hrubšou vrstvou džemu a vráťte do rúry na ďalších 10 minút.
Pripravte si krém na pusinky. Malinový džem budete musieť zbaviť semienok. Najlepšie je pretlačiť ho cez jemné sito, ide to veľmi ľahko. Bielky vyšľahajte s citrónovou šťavou na tuhý sneh. Potom začnite po jednotlivých lyžiciach pridávať práškový cukor. Vždy ho poriadne zašľahajte. Keď použijete všetok, šľahajte ešte ďalších 5 minút.
Odstráňte časť bielkovej hmoty do hrnčeka a dobre premiešajte s džemom bez semienok. Ak chcete pridať potravinárske farbivo, teraz je na rade. Potom vráťte späť do misy a premiešajte.
Teplotu rúry znížte na 150 stupňov. Naplňte hotový sneh do cukrárskeho vrecka s hladkým zdobiacim koncom a po celej torte povytláčajte malé pusinky. Ozdobenú tortu dajte na 10 minút piecť do rúry pri zníženej teplote. Potom rúru vypnite a tortu v nej nechajte dosušiť, kým rúra úplne nevychladne. Snehové pusinky musia byť suché na dotyk.

TIP: Pri podávaní poprášte práškovým cukrom a podávajte s kopčekom kyslej smotany.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

Hrnčekový lahodný koláč

Múku, cukor, mlieko, olej a vajce rozmiešajte v miske. Do hladkej hmot ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

27118472

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Dušan | Sobota 26.5.2018 |
ÚvodÚvodná stránka