Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Lasagne s tekvicou a bryndzou

Lasagne s tekvicou a bryndzou.jpg
Názov: Lasagne s tekvicou a bryndzou
Kategória: Zapekané cestoviny
Autor: Signature Restaurant, Bar & Lounge hotel Mercure, Bratislava Centrum
Dátum pridania: 16.10.2015
Počet porcií: 4
Potrebujeme:

Cesto :
250 g múka hladká
3 ks žĺtka
1 ks vajce celé
1 PL olivový olej
petržlenová vňať (nemusí byť)
soľ a korenie
1 ks vajce na potieranie
Plnka bryndzová:
400 g tekvica maslová na malé kocky
200 g bryndza
2 ks cibuľa červená stredná veľkosť
soľ a korenie
Plnka smotanová:
40 g cibuľa žltá nadrobno nakrájaná
1 strúčik cesnaku
20 g kryštálový cukor
0,5 dcl víno biele suché
2 dcl vývar zeleninový
2,5 dcl smotana 30%
20 g maslo
soľ a korenie

Postup:

Do múky zmiešanou s petržlenovou vňaťou, soľou a korením, za stáleho miešania pridávajte po jednom vajíčka, potom prilejte olivový olej. Cesto musí byť vzhľadovo trúsivé, ale keď ho stlačíte tak sa vám ľahko spojí. Zarobené ho zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte odpočinúť cca 15 min v chladničke. Vyvaľkajte tenký plát, z ktorého vykrajujete krúžky s priemerom cca 12-15cm. Lasagnové krúžky uvarte v osolenej vriacej vode ako cestoviny.
Červenú cibuľu a tekvicu restujte s podrvenou rascou až kým nám nezmäkne, dochutíte soľou a korením. Nechajte vychladnúť a zmiešajte spolu s bryndzou.
Žltú cibuľku a cesnak orestujte do sklovita, poprášte cukrom, nechajte skaramelizovať. Podlejte vínom a nechajte vyredukovať. Potom prilejte vývar a takisto vyredukujte. Nakoniec pridajte smotanu a na malom ohni nechajte prevárať až kým omáčka trošku nezhustne. Nakoniec vmiešajte maslo a dochuťte soľou a korením. A ak by sa vám zdala omáčka nasladlá, môžete pridajte podľa chuti trošku citrónovej šťavy. Zmes zmiešajte s bryndzovou plnkou a prekladajte na tanieri s uvarenými lasagnami.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

Sypaný tvarohový závin

Múku, cukor, prášok do pečiva dobre zmiešajte. Nahrubo vymastite plech ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

28326472

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Móric | Nedeľa 22.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka