Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Jahňacia kurunka s kukuričnými plackami

Názov: Jahňacia kurunka s kukuričnými plackami
Kategória: Mäso, ryby, údeniny
Dátum pridania: 6.3.2007
Počet porcií: 4
Čas prípravy: asi 90 (bez doby čakania) min
Potrebujeme:

1 kg jahňacieho chrbáta
400 g karfiolu
300 g brokolice
paradajky
olej
1 strúčik cesnaku
1 ČL medu
3 PL svetlého piva
soľ
grilovacie korenie
2 paradajky a zväzok petržlenovej vňate na ozdobenie

Placky:
300 g sterilizovaných kukuričných zŕn
3 vajcia
2 PL hladkej múky
tuk na smaženie

Postup:

Jahňací chrbát pozdĺžne rozseknite. Odkrojte loj, kosti na koncoch asi v dĺžke 2 cm očistite od mäsa a nožom starostlivo oškrabte. Plát stočte a vzniknutú korunku stiahnite potravinárskym motúzom alebo mocnou niťou. Cesnak prelisujte. Z 1 PL oleja, ½ ČL grilovacieho korenia, medu, piva, soli a cesnaku pripravte pastu. Naneste ju zo všetkých strán na mäso a dajte aspoň na 1 hod. odležať do chladničky.
Korunku vložte do pekáče, podlejte naberačkou vody a pečte pri strednej teplote a za občasného polievania vypečenou šťavou dozlatista (asi 50 min.). Medzitým karfiol a brokolicu rozdeľte na ružičky. Hrubšie stonky brokolice olúpte, pridajte k zelenine a v osolenej vode uvarte do polomäkka (asi 10 min.). Potom vodu ihneď zlejte a zeleninu zakryte utierkou.

Placky: Vajcia rozšľahajte s múkou na hladké cestíčko a vmiešajte odkvapkanú kukuricu. Lyžicou namočenou v oleji oddeľujte kúsky, ktoré vkladajte do zohriatého tuku. Sploštite ich do tvaru placiek a z oboch strán osmažte doružova.

Paradajky nakrájajte na mesiačiky. Z pečeného mäsa odstráňte motúz. Korunku podávajte s kukuričnými plackami, obložte zeleninou a ozdobte petržlenovou vňaťou a mesiačikmi paradajok.


TIP: Príprava jahňacieho chrbátu krok za krokom
AK nespracúvavate domáci jahňacie, nechajte si chrbát pozdĺžne rozseknúť už v mäsiarstve. Konce rebrových kostí starostlivo očistite. Loj dajte napr. sýkorkám a odrezané mäso použite na vývar k podlievaniu mäsa alebo do polievky.
Mäso potom stočte do guľata a pevne stiahnite motúzom, aby pri pečení držalo tvar. Namiesto motúza môžete použiť aj nerezové spony na roládu. Korunku potreté marinovacou pastou je najlepšie nechať v chladničke cez noc – marináda sa lepšie vsiakne a mäso bude šťavnatejšie, krehkejšie a pikantnejšie.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

Ružová limonáda

Do pohára nalejeme ružový a mandľový sirup, citrónovú šťavu, dolejeme ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

28322137

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava | Piatok 20.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka