Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Hovädzia roláda

Názov: Hovädzia roláda
Kategória: Mäso, ryby, údeniny
Dátum pridania: 7.3.2007
Počet porcií: 4
Potrebujeme:

olej na vymastenie
4 hovädzie rolády (po 160 g)
1 veľká cibuľa
1 PL masla
4 nakladané uhorky
1 PL horčice
4 plátky slaniny
mleté biele korenie
soľ

Omáčka:
2 stredne veľké cibule
1 stredne veľká mrkva
1,5 PL oleja
1 PL paradajkového pretlaku
½ ČL cukru
1 PL múky
¼ I červeného vína
1 pretlačený strúčik cesnaku
1 kúsok tymianu

Postup:

2 plátky plastovej fólie potrite olejom a každú roládu medzi fóliami mierne naklepte. Cibuľu očistite, rozpoľte, nakrájajte na tenké plátky, usmažte na masle dozlatista. Dajte na tanier vychladnúť. Roládu položte na pracovnú dosku, potrite horčicou a obložte plátkom slaniny. Na slaninu uložte uhorky a smaženú cibuľu.
Na roládach vyhnite konce a smerom k hrubšiemu koncu ich postláčajte tak, aby nevytekala plnka. Rolády zviažte kuchynskou niťou, alebo uzavrieme špáradlom.
Rolády osoľte a okoreňte. V hrnci zohrejte olej, vložte naň rolády a opečte dozlatista. Rolády vyberte a nechajte odkvapkať.
Cibuľu a mrkvu očistite a pokrájajte na väčšie kocky. Pokrájanú cibuľu a mrkvu dajte na olej a smažte dozlatista. Potom zlejte tuk, ale cibuľu a mrkvu nechajte v hrnci. Pridajte paradajkový pretlak a cukor a chvíľu smažte, kým sa pretlak nesfarbí dohneda. Zaprášte múkou a opäť chvíľu poduste. Jedlo viackrát podlievajte červeným vínom a zakaždým nechajte znovu a znovu zovrieť. Prilejte zvyšné víno, ¾ l vody a za stáleho miešania nechajte zovrieť.
Do omáčky vložte rolády, pridajte cesnak a tymian, prikryte a duste na miernom ohni asi 75 min.
Hotové rolády vyberte, odstráňte z nich niť alebo špáradlá a dajte do rúry vyhriatej na 65-70 °C, aby nevychladli. Omáčku podľa potreby nechajte znova zovrieť a dochuťte soľou a korením. Prepasírujte cez sito, rolády vložte do omáčky, zohrejte a horúce podávajte. Variácia:

TIP: Omáčku môžete pripraviť aj so šľahačkou alebo kyslou či šľahačkovou smotanou.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

Talianske hovädzie roštenky

Roštenky na okrajoch narežte, naklepte, osoľte, okoreňte a potrite pre ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

28085466

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Alfréd | Streda 19.6.2019 |
ÚvodÚvodná stránka