Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Bravčová sekaná

Názov: Bravčová sekaná
Kategória: Mäso, ryby, údeniny
Dátum pridania: 7.3.2007
Počet porcií: 4
Potrebujeme:

250 g prerastenej bravčovej krkovičky
250 g hovädzieho mäsa
100 g cibule
1 PL masla
2 čerstvé žemle
1 PL posekanej petržlenovej vňate
1 vajce
1 PL strúhanky
olej
mleté biele korenie
soľ

Omáčka:
1,5 PL masla
1 cibuľa
1 mrkva
400 ml teľacieho vývaru (môže byť aj z kocky)

Postup:

Bravčové a hovädzie mäso nakrájajte na dlhé pásiky a dajte do chladničky.
Cibuľu očistite, pokrájajte na plátky, opečte na masle dozlatista a nechajte na tanieri vychladnúť. Žemle namočte do vody. Zvyšnú vodu z nich vytlačte, zmiešajte s cibuľou. Ochuťte soľou a korením.
Mäso najemno zomeľte na mäsovom mlynčeku (s priemerom dierok 3 mm). Potom zomeľte aj žemle a cibuľu. Nakoniec dajte do mlynčeka kúsok papiera, aby vyšli von aj posledné zvyšky. K zomletej mase pridajte posekanú petržlenovú vňať, vajce a strúhanku a vymiete na hladkú zmes.
Potom si natrite olejom ruky aj pracovnú dosku. Mäsovú zmes na doske vytvarujte do oválu. Rúru predhrejte na 200 °C.
Pekáč vytrite maslom a položte naň mäsovú zmes.
Cibuľu a mrkvu očistite, pokrájajte a obložte nimi mletú zmes. Pekáč dajte do rúry a pečte asi 35 min. Občas polievajte výpekom.
Upečené mleté mäso vyberte z pekáča a odstavte do rúry, s teplotou asi 65-70 °C, aby nevychladlo. Do plechu nalejte vývar a nechajte ho vyvrieť na polovičné množstvo. Ochuťte soľou a korením, prepasírujte cez sito a podávajte s upečeným mletým mäsom.

TIP: Pečiva, ktoré má dôležitú kypriacu funkciu, je asi 20 %. Biely chlieb alebo žemle by mali byť čerstvé. Môžu sa navlhčiť vodou alebo šľahačkovou smotanou. Na korenenie stačí väčšinou soľ a mleté korenie. Z byliniek sa môže použiť petržlen, trebuľka, pažítka, majoránka a tymian.

Variácie: Omáčku môžete pripraviť aj so šľahačkovou smotanou. Vtedy pridajte len 200 ml vývaru (z kocky) a vyvarte na polovičné množstvo. 200 g smotany nechajte v hrnci zovrieť a potom zmiešajte s vývarom a ochuťte mletou paprikou.
Strúhanku neprimiešajte do mäsa, ale naneste ju na naolejované ruky a tvarujte tzv. nemecké beefsteaky (frikadely) alebo fašírky či karbonátky. Potom smažte na panvici 8-10 min. Mäso môžete kúpiť už pomleté.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 
Zhoda-partnerov.jpg

Zhoda partnerov podľa dátumu narodenia


Partnerská zhoda, zhoda na pracovisku, s najbližšími ..... Prečo sa dejú veci ako sa dejú? To všetko nám môžu ozrejmiť čísla. Podľa dátumu narodenia v numerológii nájdeme odpovede na mnohé otázky.
Vypočítajte si svoju zhodu!


 

Ružová limonáda

Do pohára nalejeme ružový a mandľový sirup, citrónovú šťavu, dolejeme ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

28322191

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava | Piatok 20.9.2019 |
ÚvodÚvodná stránka