Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Tvarohovo - ovocná torta

Tvarohovo-ovocná torta.jpg
Názov: Tvarohovo - ovocná torta
Kategória: Tvarohové múčniky
Dátum pridania: 6.10.2006
Potrebujeme:

Cesto:
7 vajec
¼ kg práškového cukru
70 g masla
150 g polohrubej múky
50 g maizeny
3 PL kakaa
2 PL kypriaceho prášku do pečiva

Plnka:
130 g masla
150 g práškového cukru
600 g tvarohu
2 balíčky vanilkového cukru
2 PL marhuľového lekváru
scedené kompótové marhule
20 g želatíny
kompótovú šťavu

Na potretie:
300 ml smotany na šľahanie
2 balíčky stužovača šľahačky

Postup:

Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom a so zmäknutým maslom, z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do tuhého snehu pridajte vymiešané žĺtky, polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, maizenu a kakao. Spolu premiešajte. Pripravené cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy. Vložte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C asi 40 min.
Po upečení korpus nechajte vychladnúť vo forme. Vychladnutý ho z formy vyberte a vodorovne rozkrojte na 3 pláty. Prvý vložte späť do čistej formy a potrite ho ½ plnky. Tú prikryte druhým plátom, naň navrstvite druhú ½ plnky a prikryte ju tretím plátom. Takto naplnenú tortu odložte do chladničky stuhnúť. Potom ju z formy vyberte, potrite vyšľahanou šľahačkou a ozdobte nastrúhanou čokoládou.

Plnka:
Maslo vymiešajte s práškovým cukrom a s tvarohom. Pridajte marhuľový lekvár, scedené marhule, vanilkový cukor a želatínu pripravenú podľa návodu. Spolu premiešajte a rozmixujte.

Na potretie:
Smotanu na šľahanie vyšľahajte dotuha so stužovačmi šľahačky.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.

kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 

Pikantný jahňací guláš

Nadrobno nakrájanú cibuľu speňte na oleji. Pridajte na kocky nakrájané ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

20042646


Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Judita | Piatok 19.12.2014 |
Úvodná stránka