Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Tvarohovo - ovocná torta

Tvarohovo-ovocná torta.jpg
Názov: Tvarohovo - ovocná torta
Kategória: Tvarohové múčniky
Dátum pridania: 6.10.2006
Potrebujeme:

Cesto:
7 vajec
¼ kg práškového cukru
70 g masla
150 g polohrubej múky
50 g maizeny
3 PL kakaa
2 PL kypriaceho prášku do pečiva

Plnka:
130 g masla
150 g práškového cukru
600 g tvarohu
2 balíčky vanilkového cukru
2 PL marhuľového lekváru
scedené kompótové marhule
20 g želatíny
kompótovú šťavu

Na potretie:
300 ml smotany na šľahanie
2 balíčky stužovača šľahačky

Postup:

Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom a so zmäknutým maslom, z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Do tuhého snehu pridajte vymiešané žĺtky, polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, maizenu a kakao. Spolu premiešajte. Pripravené cesto dajte do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy. Vložte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C asi 40 min.
Po upečení korpus nechajte vychladnúť vo forme. Vychladnutý ho z formy vyberte a vodorovne rozkrojte na 3 pláty. Prvý vložte späť do čistej formy a potrite ho ½ plnky. Tú prikryte druhým plátom, naň navrstvite druhú ½ plnky a prikryte ju tretím plátom. Takto naplnenú tortu odložte do chladničky stuhnúť. Potom ju z formy vyberte, potrite vyšľahanou šľahačkou a ozdobte nastrúhanou čokoládou.

Plnka:
Maslo vymiešajte s práškovým cukrom a s tvarohom. Pridajte marhuľový lekvár, scedené marhule, vanilkový cukor a želatínu pripravenú podľa návodu. Spolu premiešajte a rozmixujte.

Na potretie:
Smotanu na šľahanie vyšľahajte dotuha so stužovačmi šľahačky.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.

kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 

Teľacie rezne so šunkou a syrom

Odležané mäso umyte v celku, osušte obrúskom, odblaňte, zbavte lojovýc ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

19699720


Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Aurélia | Piatok 31.10.2014 |
Úvodná stránka