Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Recept na zemiakové cesto

Názov: Recept na zemiakové cesto
Kategória: Sladké bezmäsité jedlá
Dátum pridania: 27.9.2007
Potrebujeme:

60 dkg uvarených zemiakov
20 dkg hrubej múky
1 vajce
štipka soli

Postup:

Uvarené zemiaky prepasírujte, popučte (alebo použite nejaký iný spôsob) - ale horúce, nie vychladnuté! Pridajte hrubú múku, vajce, štipku soli a premiešajte. Z tohto cesta robte čokoľvek, nielen šúľance, aj tzv. zemiakové knedle alebo tašky (cíbliky, kokošky, cikošky, gombolce alebo ľaľušky, pirohy, gombolce - slivkové guľky, a pod.).... Dajte ich variť do horúcej, osolenej vody. Keď ich vytiahnete z vody, prepláchnite ich studenou vodou a trošku polejte olejom, ale len veľmi málo.

Potom na ne dajte opraženú strúhanku (prézle). Na obmeny môžete použiť aj inú posýpku: s makom a maslom, s opraženou detskou krupicou, s grankom, s tvarohom . . . podľa chuti

Detská krupica - Na suchom pekáči (bez oleja) upražte krupicu do zlatohneda. Pozor, treba ju stále miešať, aby neprihorela. Posypte ňou uvarené šúlance a tiež šupnite 1 PL cukru do tých šulancov (podľa chuti a množstva samozrejme). Roztopte maslo a vylejte ho na šúlance. Premiešajte.

Strúhanka - Strúhanku opražte na troške oleja. Sparte ju trochou vody (mlieka) a chvíľu ešte popražte. Výsledná zmes nesmie byť hrudkovitá - znamená to, že sa pridalo príliš veľa vody.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.

kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 

Pikantný jahňací guláš

Nadrobno nakrájanú cibuľu speňte na oleji. Pridajte na kocky nakrájané ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

20048132


Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Dagmara | Piatok 19.12.2014 |
Úvodná stránka