Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu Hlavné menu 10 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Jadranská torta

Názov: Jadranská torta
Kategória: Torty
Dátum pridania: 22.1.2008
Čas prípravy: 90 min
Potrebujeme:

Cesto:
3 vajcia
60 g práškového cukru
60 g hladkej múky
20 g kakaa
2 PL oleja

Krém:
200 ml mlieka
100 g krupicového cukru
20 g maizeny
1 žĺtok
50 g zomletých opražených
lieskových orieškov
150 g masla
300 ml šľahačky
30 g cukru

Poleva:
100 g čokolády na varenie
20 g stuženého pokrmového tuku

Postup:

Cesto: Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešajte polovicu práškového cukru. Žĺtky a druhú polovicu práškového cukru vymiešajte dopenista a zľahka spojte s bielkovým snehom. Pridajte preosiatu múku a kakao a za stáleho miešania prilievajte olej. Cesto vylejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy a pečte vo vyhriatej rúre asi 30 minút

Krém: Krupicový cukor, maizenu a žĺtok dobre rozmiešajte v mlieku a za stáleho miešania priveďte do varu. Hneď odstavte a kašu za občasného miešania nechajte vychladnúť. Vychladnutú kašu pridajte k zmäknutému maslu a dohladka vyšľahajte. Do maslovej hmoty pridajte pomleté oriešky. Krém nahrubo natrite na cesto a nechajte v chlade stuhnúť.
Smotanu na šľahanie s cukrom ušľahajte dotuha a natrite na krémovú vrstvu. Z čokolády na varenie a z tuku pripravte čokoládovú polevu a potrite ňou povrch torty. Keď stuhne, tortu ozdobte zvyšnou šľahačkou a celými lieskovými orieškami.


 
Aj vy máte zaujímavý recept, o ktorý by ste sa chceli podeliť s ostatnými?
Pošlite nám ho! My ho radi zverejníme.
kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 

Skorocelový med

Skorocelové listy natrhajte a zalejte liehom. Keď lieh vsiakne do list ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

24133526

Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Libuša | Sobota 30.7.2016 |
ÚvodÚvodná stránka