Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu Hlavné menu 2 Prechod na navigáciu Hlavné menu 3 Prechod na navigáciu Hlavné menu 4 Prechod na navigáciu Hlavné menu 5 Prechod na navigáciu Hlavné menu 6 Prechod na navigáciu Hlavné menu 7 Prechod na navigáciu Hlavné menu 8 Prechod na navigáciu Hlavné menu 9 Prechod na navigáciu vodorovná
CoUvarit - recepty

Pečenie

Pečenie

Falošný vanilkový cukor

Medovníkové cesto

Aby bolo piškótové cesto šťavnatejšie,

Aby cesto kyslo rýchlejšie

Aby cesto rýchlejšie vykyslo

Aby kysnuté koláče vydržali dlhšie mäkké,

Aby ovocie pri pečení ovocného koláča nekleslo na spodok cesta,

Aby sa cukor na múčniku neroztopil

Ak chcete do cesta pridať nasekané lieskové oriešky,

Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie,

Ak máme tortu vyššiu ako formu

Ak potrebujete do cesta na zákusok primiešať marcipán,

Ak sa vám do pripravovaného bielkového snehu

Ak sa vám koláč podarí pripiecť

Ak vám čokoládová poleva na zákuskoch či torte nestuhla hladko,

Aká nádoba je vhodná na šľahanie snehu?

Ako nahradiť javorový sirup

Ako rozrezať tortový korpus

Ako vyklopiť medvedie labky z formičky

Ako vyložiť tortovú formu papierom na pečenie

Ako zistíme, či je droždie ešte čerstvé?

Aromatický mak

Bábovka

Bábovku vyklepkávame tak,

Bielkové polevy

Buchty a bábovka

Cesto sa na plechu zo spodu nepripáli,

Cukornička alebo sitko

Domáci marcipán

Čaj bude zdravší,

Čerstvé droždie

Čerstvé krehké cesto na pečenie, ktoré sa nechce spojiť,

Čím vysypať tortovú formu

Čokoládová poleva na zákusky bude lesklejšia,

Čokoládové poháriky/košíčky

Formu na pečenie koláčov som sa naučila vysypávať

Formy na muffiny

Formy pri pečení

Hrozienka

Hrozienka do kysnutého cesta

Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke.

Hrozienka v kysnutom ceste

Hustý sneh

Jablčný závin nepraskne,

Jablko na krehkosť pečiva

Jablkový či hruškový koláč získa skvelú chuť,

Jablkový koláč bude šťavnatejší,

Jednoduchá forma na muffiny

Kakao do cesta

Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie

Kandizované kvety na ozdobu

Karamel na ozdobu

Keď kysnuté cesto nechce vykysnúť…

Keď nám poleva predčasne stuhla

Keď vám cesto na koláč nenakysne,

Kokosový obal na zákusky

Koláč s posýpkou nebude suchý,

Koláč z piškótového cesta inak

Korpus deň vopred

Krájanie torty na dieliky

Krehké pizzové cesto

Krém len na vychladnuté múčniky

Kypriaci prášok

Kypriaci prášok do cukrových polev?

Kypriaci prášok do pečiva

Kysnuté cesto

Kysnutie cesta

Legírovanie

Linecké cesto

Linecké cesto

Linecké cesto bude jemnejšie,

Linecké košíčky nebudú prevlhnuté od plnky,

Lístkové cesto

Lístkové cesto na jablkový závin,

Lúpanie lieskových orechov

Makový koláč bude chutný,

Mandle ľahko rozpolíte,

Marcipánová hmota zo sušeného mlieka

Maslo alebo margarín?

Maslový krém vydrží dlhšie,

Med do cesta

Medovníkové korenie

Medvedie labky pečte v mierne vyhriatej rúre.

Miesené cesto sa nelepí,

Mrvancová posýpka na koláčoch

Mrvenička- príprava

Múčniky

Múčniky ( trené cesto alebo mafiny) získajú lepšiu arómu,

Múčniky z kysnutého cesta budú dlhšie čerstvé,

Muškátový orech

Na surovinách nešetríme

Na vylepšenie chuti kysnutého cesta

Načo perník na strúhanie?

Náhrada múky

Náhrada vajíčok pri pečení

Namiesto orechov

Nemáte dostatok pudingu?

Nepečené cukrovinky

Nevyhadzujte papier od masla a tukov

Obloha na vlastnú pizzu

Odpaľované cesto sa nelepí

Olúpanie mandlí

Opražený kokos

Orechy a mandle vám nebudú pri sekaní odskakovať,

Ovocné koláče

Ozdoby z marcipánu – práca s hmotou

Ozdoby z marcipánu – tvarovanie

Ozdoby z pocukrovaného ovocia

Parížska šľahačka - zrazená šľahačka

Pečenie keksov vo formičkách

Pečivo z lístkového cesta získa krásny lesk,

Pekná kôra na koláči.

Pekný rovný tortovú korpus

Pekný tortový korpus

Piškótové cesto bude mať krajšiu farbu,

Píškótové múčniky

Polomáčané ovocie

Pravidlo dĺžky kysnutia

Pravý vanilkový cukor

Prečo sa sneh rozteká?

Premeny bielej ľadovej polevy

Preprava torty

Prerezanie koláča

Pri kúpe korením dbajte na:

Pri pečení koláčov môžete mleté orechy

Pri vaľkaní cesta

Príliš stuhnuté maslo

Rovnako veľké venčeky

Rovný korpus

Rýchly dezert

Smeta-fix proti zvlhnutiu korpusov

Sneh z bielkov

Striedame kuchynské náradie

Tiramisu

Torty

Torty a bábovky

Tuk do lineckého cesta alebo do lístkového

Tuk do lineckého cesta strúhame

Tvarohovú plnku na koláče

Tyramisu

Ukladanie papiera na pečenie na plech

Vajcia do cesta

Vylúpané čerstvé orechy získajú lepšiu chuť i vôňu,

Vymazanie tortovej formy

Vysypanie tortovej formy

Vyšľahanie šľahačky

Zachráňte pripálené koláče

Zamrazenie korpusov

Zásada rovnakej teploty

Zaujímavé kombinácie do omáčok, pudingov a krémov

Zmena chuti

Zmes korenín do pečiva

Zvyšné žĺtka alebo bielka

Zvyšné žĺtky

Špajľa na korpusy

Šúpanie orechov

Želatína


kuchyna.jpg

Čo potrebujete k príjemnému pocitu v kuchyni?

Ponúkame vám zaujímavé články o kuchyniach, ich rekonštrukcii a možnosti vybrať si z ponuky odborných firiem na rekonštrukcie.


 

Francúzska zeleninová polievka

Šalotky očistite, nadrobno nakrájajte a opražte v hrnci na zohriatom o ...


kuchyna 1.jpg

Radíme pri výbere novej kuchyne

Ak sa rozhodujete pre novú kuchyňu, mali by ste si v prvom rade odpovedať na niekoľko zásadných otázok.


 

18344245


Úvod | Mapa stránok | RSS | Meniny má Juraj | Streda 23.4.2014 |
Úvodná stránka